Menu
Nákupný košík

Jogurtový cheesecake


  • Jogurtový cheesecake

Korpus:

  • 2 ks kakakové sušienky Bebe rodinné
  • 70 g masla

Plnka:

  • 2 ks bieleho gréckeho jogurtu s trstinovým cukrom (Zvolenský)
  • 4 ks vajec
  • 1 ks zlatý klas
  • 1 ks vanilinový cukor (viac nedávajte, lebo jogurt je už sám o sebe sladký)
  • štipka soli

V mise si rozpustíme maslo, rozdrvíme sušienky a pridáme ich k maslu. Hmota by mala rovnomerne pokryť celé dnno tortovej formy. Trochu ho poobtláčame aj po bokoch do výšky 1-2 cm. Korpus dáme zapiecť do rúru na 190°C na 8 minút.

Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Zmes nalejeme na korpus a pečieme na 180-190°C po dobu 1hod. Trochu narastie do výšky, ale po vybratí z rúry spľasne. Koláč necháme vychladnúť a potom ho dáme do chladničky na cca 2 hod. Povrch koláča môžeme ozdobiť sľahačkou, alebo ovocím. Zároveň je výborný ja bez zdobenia.

Komentáre


Napíšte komentár


Tento web používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií.