1 čl.
sójovej omáčky sladkej (môže byť aj iné dochucovadlo)
soľ
cesnak
rozmarín
korenie
mleté
Grana Padano
syr, alebo mozarella
Postup
prípravy:
Cestoviny uvaríte podľa návodu na obale v pomere 1:2
Očistíme, odblaníme panenku a nakrájame
ju na hrubšie kusy a následne potrieme olivovým olejom. Osolíme,
okoreníme a zabalíme do plátkov slaniny.
Na rozohriatu panvicu
poukladáme mäso, pridáme na polovicu rozrezaný cesnak a rozmarín.
Potom opekáme z každej strany minútku a pol, až dve (podľa toho ako
ju obľubujete). Keďže my v rodine preferujeme šťavnaté mäsko, tak mäso opečiem
z oboch strán približne 1,5 minútky, až kým má peknú hnedú farbu.
Vložíme ho ešte na asi 10 minút do alobalu.
Kým mäso odpočíva, nakrájame si
červenú cibuľku, hríby na kúsky a opečieme všetko na výpeku z mäsa.
Ja výpek zvyknem precediť a trochu z neho odliať, keďže slanina
pustí veľa šťavy. Prípadne môžete opekať aj na 2pl olivového oleja.
Pridáme tarhoňu a ešte
chvíľku opekáme.
Nakrájame si jarnú cibuľku
a pridáme do panvice spolu s 30g masla a 1čl sójovej
omáčky. Ak máme doma pažítku, alebo petržlenovú vňať, kľudne ich môžete
pridať.
Nakoniec tarhoňu zjemníme alprom,
ktorý jej dodá šťavu. Množstvo je opäť podľa každého chuti. Ja dávam cca
polovicu. Môžeme ju ešte dochutiť syrom a už len servírujeme.
FOTO
Komentáre
Tento web používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií.